neděle 4. května 2014

Moučník z kefírového mléka

 
Při pohledu na sladké prostě jen tak neodolám... 
Moučník je z kefírového mléka a to nejenže obsahuje plnohodnotné bílkoviny a je cenným zdrojem vápníku, také obsahuje probiotické bakterie, které udržují harmonii trávicího systému...,
...to alespoň pro útěchu.


 
Na přípravu budeme potřebovat:   
 
Moučník
350 g hladké mouky
120 g cukru
1 lžíce sody
2 lžíce kakaa
200 ml oleje
500 ml kefírového mléka
1 vejce
 
Poleva
200 g zakysané smetany
100 g hořké čokolády
 

 
Postup
Do mísy nasypeme mouku, cukr, sodu a kakao. Vše dobře promícháme, aby nám nezůstaly hrudky kakaa. Pak přimícháme olej, kefír a vejce.
Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem - ráda používám formu na dort.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C přibližně 20 minut.
Na polevu si necháme rozpustit čokoládu ve vodní lázni, pak smícháme se smetanou a rozetřeme na vychladlý moučník.
 
 
Přeji dobrou chuť...
 

1 komentář:

Moc Vám všem děkuji za návštěvu a milé komentáře, které mi tu necháváte. I když někdy nestihnu odpovědět, všechny Vaše řádky si pozorně čtu a moc si jich vážím. Děkuji !